Вести
Секој ден во 18,00 и 22,00 часот објективно и навремено Ве информираме за најважните настани во Кочани и регионот.
На денешен ден
На денешен ден е кратко потсетување на настаните што се случиле пред многу години и столетија. Се емитува секој работен ден пред информативната емисија Вести, а во викендите пред емисијата Магазин.
Естрада плус
Естрада плус е забавно-музичка емисија посветена на случувањата на македонската, балканската, па и светската естрада. Се реализира во соработка со телевизијата ИНТВ од Австралија. Емисијата се емитува од понеделник до петок во 17,30 ч., а репризно во 21,30 ч.
Православна ризница
Православна ризница е емисија посветена на информирањето и едуцирањето на верниците за животот според принципите и духот на православното црковно устројство. Емисијата се емитува премиерно секој понеделник во 20.30 часот, а репризно во вторник од 18.40 и сабота од 13.40 ч.

Platen-Parking28.06.2013 Како временски ограничени простори за паркирање, за чие користење ќе се наплатува соодветен надоместок Општината ги определи:

Градски плоштад “Методија Андонов Ченто“

Ул.“Кеј на револуцијата“ (на потег аптека “Зегин“ до Паркот кај старата станбена зграда, со исклучок на кривината кај ПЗУ “Хемолаб“

Ул.“Маршал Тито“ по целата должина до мостот кај паркот на “Револуцијата“

Ул.“Димитар Влахов“ (од пред зградата на Водостопанство “Брегалница“ до спој со ул.“Коле Неделков“)

Просторот на ул.“Тодосија Паунов“ (ресторан “Елпида“)

Голем паркинг простор кај Трговски центар што гледа кон реката

Просторот внатре меѓу зградите на “Стопанска банка“ “Кармин“ и Водостопанство “Брегалница“

Просторот пред Централен регистар

Паркинг простор кај кула “Треска“

Паркинг простор на ул.“22-ри Октомври“ пред службениот влез на ЈП Македонска пошта.

На временски ограничениот простор за паркирање времето на паркирање за кое се наплатува надоместок е ограничено и тоа: во зимскиот период - од 09,00 до 22,00 часот, а во летниот период од 08,00 до 24,00 часот.                  

Лицата станари, кои имаат станови на улиците каде е предвиден временски ограничен паркинг простор (со наплата), имаат можност за купување на месечни или годишни повластени карти за користење на паркинг просторот. Правните лица кои имаат седиште на улиците каде паркинг просторот е временски ограничен, имаат можност за закуп на паркинг места за кои ќе плаќаат посебен надоместок.

Висината на надоместокот и за станарите и за фирмите го определува Советот на општина Кочани.

Г. Лалов

Сподели

Platen-Parking-1Platen-Parking-2Platen-Parking-3Platen-Parking-4Platen-Parking-5

ПРОСТА И СТРОГА МАКЕДОНСКА ПЕСНА - 100 г. од раѓањето на Блаже Конески
__ ЗАГАДЕНОСТ НА АМБИЕНТАЛНИОТ ВОЗДУХ __ EAQI - European Air Quality Index е мерка која прави сума на сите измерени вредности од сензорите на државната мерна станица на ул. „Глигор Апостолов - Гочо“ во дворот на СОУ “Љупчо Сантов“. Покажува загаденост според Европската скала за AQI од 0 до 100, при што колку е повисока мерката, толку е позагаден воздухот.
giweather joomla module
Најчитани статии во последните 30 дена
Најчитани статии по месеци
Најчитани статии по години


Имаме присутни 91 гости и нема членови


web counterqr code