Ознака: оризопроизводство

Николовски: Од извоз на оризот остваривме девизен прилив од 7 милиони евра, земјоделците ќе добијат целосен надомест за „зелена нафта“

Извозот на македонски ориз станува важна ставка во остварувањето девизен прилив и од пласманот на минатогодишната ...

Read more

Презентација на прскање со дрон во оризопроизводството организираше компанијата „БМФ“ 

Компанијата „БМФ“ од Зрновци денеска организираше презентација за користење модерна технологија во земјоделството, односно во оризопроизводството ...

Read more